×
×

Hjemmelavet hummus med snackgrønt



En hjemmelavet hummus af udblødte, kogte kikærter er velsmagende, mættende og genial som en sund snack serveret med masser af grønt og evt. lidt ristet rugbrød. Bruger du tørrede kikærter, så husk, at de skal i blødsættes dagen før.

2 personer

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.

DU SKAL BRUGE:
Hummus

  • 100 g tørrede kikærter (alternativt 1 dåse kogte kikærter)
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. tahin (sesampasta)
  • 1 lille bundt koriander – gem lidt til pynt
  • Revet skal og saft af 1 ubehandlet citron
  • 1 dl kogevand
  • 1 dl olivenolie
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber

Snackgrønt

  • 4 skole agurker
  • 1 bundt grønne asparges (kan erstattes af for eksempel peberfrugt og bladselleri)
  • 1 bundt radiser med top

FREMGANGSMÅDE:

Hummus
Dag 1: Kom kikærterne i en skål med koldt vand, og lad dem stå tildækket til næste dag.

Dag 2: Skyl kikærterne godt, og kom dem i en gryde med friskt vand. Kog i ca. 45 min.

Afdryp kikærterne og gem 1 dl af kogevandet. Kom kikærter, presset hvidløg, spidskommen, tahin, koriander (gem lidt til pynt), revet skal og saft af citron i en blender. Spæd til med kogevandet og dernæst olivenolie. Blend indtil hummussen har en blød, lind konsistens. Smag til med flagesalt og peber.

Snackgrønt
Skær agurkerne igennem i lange strimler. Knæk den nederste træede ende af aspargesene og damp i 2 min. Afdryp. Skur radiserne, og bevar toppen på.

Servering
Anret hummussen på en lille tallerken, og dryp lidt olivenolie over. Server med snackgrønt.

TIP 1: Iblødsæt og kog gerne flere kikærter end du skal bruge, og frys dem ned til en anden dag. Derved sparer du både tid og energi.

TIP 2: Skal det være endnu nemmere, så brug kogte kikærter fra dåse i stedet

Sidst opdateret: 
11-09-2023