Rådgivning

Kontakt Lungeforeningens rådgivere.

Få professionel og personlig rådgivning. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Er det godt for mig at træne? Hvad skal jeg være opmærksom på i forhold til min behandling?

Uanset om du lige har fået en diagnose, du har levet i længere tid med en lungesygdom eller du er pårørende, kan det være en stor hjælp at få støtte og råd hos andre. Kontakt os endelig.

Det skal du være opmærksom på

Vores rådgivning vil altid være et supplement, og ikke en erstatning for undersøgelse, rådgivning og behandling hos din læge. Alle Lungeforeningens rådgivere har naturligvis tavshedspligt.

Der kan være meget travlt på telefonerne, og du kan risikere, at du ikke kommer igennem ved første opkald. Vi opfordrer dig derfor til at forsøge at ringe igen.

Vi arbejder hele tiden på at udvide åbningstiderne.

Kontakt Lungeforeningens frivillige rådgivere

Line Hust Storgaard
Sygeplejerske
Telefon: 28 43 90 03
Tirsdage kl. 15:00-16:00 (Ferie d. 13-05-2025)
Metta Lindelöf
Sygeplejerske
Telefon: 28 43 90 06
Onsdage kl. 13-14
Fredage kl. 13-14
Susanne Kitaj
Socialrådgiver
Telefon: 52 14 41 86
Onsdage kl. 10-12
Torben Sigsgaard
Ph.d., professor indeklima
Telefon: Få kontakt gennem Lungeforeningens rådgivning
Lisa Carlson Hanse
Læge
Telefon: På barsel
Dorte Chabert
Psykolog, patient- og pårørenderådgiver
Telefon: 53 19 08 05,
Tirsdag kl. 11-12

Du kan også ringe til Lungeforeningens rådgivning på nummeret 52 14 41 86. Herfra kan du både få rådgivning og blive guidet videre til den rådgiver, der bedst kan hjælpe dig.

Telefontiden er:

Tirsdag kl. 10-12
Onsdag kl. 10-12
Torsdag kl. 10-12

I telefonen møder du en af Lungeforeningens rådgivere. Sammen med vores rådgiver, kan du drøfte og få svar på dine spørgsmål.

I tvivl om, hvem du skal tale med?

Har du brug for vejledning til, hvilken rådgiver der bedst vil kunne støtte dig med netop dit spørgsmål, så er du velkommen til at ringe til Lungeforeningen på 52 14 41 86 tirsdage og torsdage kl. 10:00-12:00

Typiske spørgsmål

Har du en kronisk lungesygdom, kan du måske få tildelt et parkeringskort. Parkeringskortet svarer til det tidligere “handicapskilt” eller “invalideskilt”. Med et parkeringskort har du ret til at parkere på de særligt afmærkede handicappladser. Parkeringskortet giver dig også en række lettelser i forhold til tidsbegrænsninger og betaling.

Parkeringskortet udstedes af Danske Handicaporganisationer, og du skal ansøge om det her, hvor du også får svar på spørgsmål omkring parkeringskort.

Når du køber lægeordineret receptpligtig medicin, får du automatisk et offentligt tilskud, når du har købt for et vist grundbeløb det sidste løbende år.

Du er velkommen til at kontakte Lungeforeningens rådgivere og få mere viden.

Du kan søge om hjælpemidler, hvis du har en varig fysisk lidelse, og hvor hjælpemidlet vil aflaste din hverdag. Det er i kommunen, at du søger om et hjælpemiddel. Nogle hjælpemidler kan man låne gratis, og nogle får man tilskud til.

Du er velkommen til at kontakte Lungeforeningens rådgivere og få mere viden.

Det er myndighedernes ansvar at sikre  dig som patient i tilfælde af en krise. Bruger du ilt, er det den region, du bor i, som har ansvaret for, at din behandling kan fortsætte. Du vil derfor i tilfælde af en krise blive kontaktet og hjulpet af din region.

Du er velkommen til at kontakte Lungeforeningens rådgivere og få mere viden.

Kontakt Lungeforeningens frivillige rådgivere

Som medlem af Lungeforeningen kan du kontakte rådgiverne både på telefon.

Bliv medlem