Giv en mindegave

En meningsfuld måde at mindes

En mindegave er en smuk og værdig måde at mindes en person på, og samtidig er du med til at gøre en forskel for de mange, der er berørt af en lungesygdom.

Lungeforeningen modtager mange henvendelser fra pårørende, der ønsker at give en velgørende donation som mindegave for en kær slægtning eller ven. Mindebidrag gives typisk i forbindelse med en begravelse eller bisættelse.

Hvad går pengene til?

Mindebidrag er en velgørende donation, der støtter lungesagen, dvs. forskning, oplysning og forebyggelse. Midlerne går også til at støtte lungesyge og deres pårørende til en god hverdag med lungesygdommen, uanset om de er børn eller voksne.

Kan jeg få skattefradrag?

Ja, du kan få skattefradrag for mindegaver til Lungeforeningen. Skattefradraget er personligt, så giver du en mindegave på vegne af flere personer/ husstande, har du ikke mulighed for at opnå skattefradrag ved din donation. Skattefradrag for bidrag tilfalder hver enkelt bidragyder, og ikke den der står for indsamlingen.

Hvordan donerer jeg en mindegave?

Det er nemt at donere en mindegave:

Bankoverførsel: Beløb kan overføres til Lungeforeningens konto i Danske Bank: reg.nr.: 4183 og konto nr.: 0006400035. Anfør i overførslen navnet på den afdøde, som mindegaven gives for. Hvis dette ikke er muligt, kan du sende en mail med navn og reference til overførslen til adressen info@lunge.dk

MobilePay: Beløb kan overføres via MobilePay 102243. OBS! Sendes der via MobilePay skal du ved overførslen anføre navnet på den afdøde, som mindegaven gives for.

Pårørende bedes kontakte Teamleder for indsamling Tina Sand Knudsen på tlf. 26 47 81 82 eller tsk@lunge.dk Husk at inkludere kontaktinformationer. Så sender vi et takkebrev og en liste over alle dem, der har givet, når overførslerne er registrerede. Ingen beløb bliver knyttet til specifikke bidragydere, grundet den gældende GDPR-lovgivning, men vi oplyser navnene på dem, der har støttet, så de pårørende har mulighed for at takke personligt for bidragene.

Opfordre til mindegave i dødsannoncen

Som pårørende kan du i dødsannoncen gøre familie og venner opmærksom på ønsket om mindegaven. Et eksempel kunne være:

I stedet for blomster bedes man betænke Lungeforeningen og give en mindegave (betalingsoplysninger som bidragene skal sendes til)