Søg legatstøtte til dit lungesyge barn

Forældre eller andre pårørende kan søge om støtte til børn og unge med lungesygdom.

Børnelungefonden yder personlig legatstøtte til børn og unge med lungesygdom i Danmark. Forældre eller andre pårørende kan søge om støtte til børn og unge op til 25 år med en eller anden form for lungesygdom.

Du kan søge om legatstøtte til el-cykler, el-ladcykler og musikundervisning til blæseinstrumenter.

Søg her om legatstøtte

På ansøgningssiden skal du udfylde generelle informationer, uploade diagnosepapir, som man får af den behandlingsansvarlige og en motiveret ansøgning

Søg her

Elcykler

Børnelungefonden uddeler en række personlige legater til køb af elcykler. Formålet er at give børn og unge med lungesygdom frihed til at komme ud blandt andre og deltage i aktiviteter på lige fod med jævnaldrende.

Elcykler kræver mindre fysisk anstrengelse på grund af den elektriske motor. Det kan hjælpe barnet eller den unge med at lette belastningen i benene, som ellers kræver meget ilt. En elcykel kan derfor være særlig nyttig for børn og unge med lungesygdom, der kan have svært ved at trække vejret optimalt eller udføre fysisk anstrengende aktiviteter.

Det er muligt at søge om legat til en elcykel til barnet/den unge eller en ladcykel, hvis der er tale om mindre børn, der ikke kan betjene en elcykel selv.

  • Legat på 15.000 kr. til køb af elcykel
  • Legat på 30.000 kr. til køb af el-ladcykel

Vær opmærksom på, at du skal betale skat af modtagne legater, der overstiger 16.400 kr. Børnelungefonden sørger for at indberette beløbet til SKAT. Beløbet vil fremgå af din årsopgørelse.

Retningslinjer ved brug af elcykel

Der er ingen aldersgrænse for at køre på elcykel. Men Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at man er mindst 15 år, før man kører på elcykel. Det skyldes blandt andet, at en elcykel kan køre 25 km i timen ligesom en knallert. Læs mere om reglerne og anbefalingerne på sikkertrafik.dk

Musikundervisning på blæseinstrumenter

Du kan søge Børnelungefonden om legat til musikundervisning på blæseinstrumenter til en værdi af 3.500 kr.

Studier har vist positive effekter ved aktivt engagement i musik gennem sang eller spil på instrument, hvor du bliver en del af et fællesskab sammen med andre børn. Ved at spille på blæseinstrumenter sætter du fokus på din vejrtrækning. Nogle oplever, at vejrtrækningen bliver bedre, da man får nogle teknikker til at få det optimale ud af den luft, man har i lungerne.

Vejledning: Hvordan ansøger jeg?

Når du ansøger via vores ansøgningsmodul, skal du først oprette dig som bruger. Udover personoplysninger skal du skrive en kort motiveret ansøgning og vedhæfte dokumentation på diagnose (skærmbillede af navn, CPR-nummer og diagnose fra sundhed.dk, Min Læge el. lign. er fint). Obs. det er kun muligt at uploade ét dokument. Vi kontakter dig, hvis vi har behov for yderligere info.

Hvis du får bevilliget legat, vil vi efterfølgende bede dig om at sende os en kvittering på købet.

Vi har en vis årlig pulje midler til uddeling af legater, der bliver fordelt efter først til mølle-princippet, når de øvrige krav er opfyldt. Vær opmærksom på, at vi ikke begrunder afslag individuelt.

Typiske spørgsmål og svar til legatsøgning

Nej det skal man ikke. Det er Børnelungefonden der tilbyder legaterne.

Forældre eller andre pårørende kan søge om støtte til børn og unge op til 25 år med en eller anden form for lungesygdom.

På ansøgningssiden skal du udfylde generelle informationer, uploade diagnosepapir, som man får af den behandlingsansvarlige og en motiveret ansøgning.  Ansøg her. 

Du kan ansøge til tre ting:

  • Elcykel til dit barn. Værdi: 15.000 kr. Vær OBS på retningslinjerne ved brug af elcykel hos børn. Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at man er mindst 15 år, før man kører på elcykel. Det skyldes blandt andet, at en elcykel kan køre 25 km i timen ligesom en knallert. Læs mere om reglerne og anbefalingerne på sikkertrafik.dk
  • El-ladcykel. Værdi: 30.000 kr. Vær OBS på, at man skal betale SKAT af beløb over 16.400 kr. Børnelungefonden sørger for at indberette beløbet til SKAT. Beløbet vil fremgå af din årsopgørelse.
  • Musikundervisning til blæseinstrumenter. Værdi: 3.500 kr.

Vi behandler ansøgninger i den første uge i hver måned fra og med august 2024. Når vi har behandlet din ansøgning, kan du forvente svar indenfor 30 dage.

Man skal betale skat af modtagne legater, der overstiger 16.400 kr. Børnelungefonden sørger for at indberette beløbet til SKAT. Beløbet vil fremgå af din årsopgørelse.

Ansøgningerne behandles i den første uge i hver måned fra og med august 2024. Herefter kan du forvente svar inden for 30 dage.

Søg her om legatstøtte

På ansøgningssiden skal du udfylde generelle informationer, uploade diagnosepapir, som man får af den behandlingsansvarlige og en motiveret ansøgning

Søg her

Kontakt

Har du spørgsmål til det at ansøge om personligt legat, er du velkommen til at kontakte os på info@lunge.dk.