Rådgivning

Kontakt Lungeforeningens rådgivere

Hos os får du personlig og fortrolig støtte. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Som medlem kan du få hjælp, hvis du har brug for råd om livet, når du lever med en lungesygdom – eller hvis du er pårørende til en med lungesygdom. Det kan også være en hjælp at vide, hvad du har ret til, når du eller én, du kender, lever med en lungesygdom.

Så sidder du med et spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte Lungeforeningens rådgivere. Kontakten vil altid være et supplement, og ikke en erstatning for undersøgelse, rådgivning og behandling hos din læge. Alle Lungeforeningens rådgivere har naturligvis tavshedspligt.

Lungeforeningens rådgivning er gået på sommerferie, du kan dog fortsat skrive ind til os på raadgivning@lunge.dk. Her vil der blive svaret ugentligt.
Vi vender tilbage uge 32 med de sædvanlige træffetider.

Lungeforeningens rådgivere

Susanne Kitaj
Socialrådgiver og pårørenderådgiver
Telefon: 52 14 41 86,
Onsdag kl. 10-12
Socialrådgivning og vejledningssamtaler
Vivi Schlünssen
Speciallæge i arbejdsmedicin
raadgivning@lunge.dk Telefon: 52 14 41 86
Torben Sigsgaard
Ph.d., professor indeklima
raadgivning@lunge.dk Telefon: 52 14 41 86
Sommerferie tilbage uge 33
Lisa Carlson Hanse
Læge
Telefon: 26 46 80 91
Mandag kl. 19-20
Sommerferie uge 31, 32
Dorte Chabert
Psykolog, Patient- og pårørenderådgiver
Telefon: 53 19 08 05,
Tirsdag kl. 11-12

Skriv til rådgiverne

Du kan altid skrive til rådgiverne ved at sende en e-mail til raadgivning@lunge.dk

I tvivl om, hvem du skal tale med?

Har du brug for vejledning til, hvilken rådgiver der bedst vil kunne støtte dig med netop dit spørgsmål, så er du velkommen til at ringe til Lungeforeningen på 52 14 41 86 tirsdage og torsdage kl. 10:00-12:00

Typiske spørgsmål

Har du en kronisk lungesygdom, kan du måske få tildelt et parkeringskort. Parkeringskortet svarer til det tidligere “handicapskilt” eller “invalideskilt”. Med et parkeringskort har du ret til at parkere på de særligt afmærkede handicappladser. Parkeringskortet giver dig også en række lettelser i forhold til tidsbegrænsninger og betaling.

Parkeringskortet udstedes af Danske Handicaporganisationer, og du skal ansøge om det her, hvor du også får svar på spørgsmål omkring parkeringskort.

Når du køber lægeordineret receptpligtig medicin, får du automatisk et offentligt tilskud, når du har købt for et vist grundbeløb det sidste løbende år.

Du er velkommen til at kontakte Lungeforeningens rådgivere og få mere viden.

Du kan søge om hjælpemidler, hvis du har en varig fysisk lidelse, og hvor hjælpemidlet vil aflaste din hverdag. Det er i kommunen, at du søger om et hjælpemiddel. Nogle hjælpemidler kan man låne gratis, og nogle får man tilskud til.

Du er velkommen til at kontakte Lungeforeningens rådgivere og få mere viden.

Det er myndighedernes ansvar at sikre  dig som patient i tilfælde af en krise. Bruger du ilt, er det den region, du bor i, som har ansvaret for, at din behandling kan fortsætte. Du vil derfor i tilfælde af en krise blive kontaktet og hjulpet af din region.

Du er velkommen til at kontakte Lungeforeningens rådgivere og få mere viden.

Bliv medlem og kontakt Lungeforeningens rådgivere

Som medlem af Lungeforeningen kan du kontakte rådgiverne både på telefon og e-mail. Er du endnu ikke medlem, kan du blive det her.

Bliv medlem