Kålsalat med bønner og andeconfit

En fyldig salat kan sagtens være synkevenlig, let at lave og rig på protein

Vi snyder lidt og køber kål som er snittet, bønner som er kogte, og andeconfit som er lige til at lune. Resultatet er en vidunderlig julesalat som er mættende og fyldig på både protein, kalorier og smag.

  • Opskriften er til 2 personer
  • Tilberedningstid ca. 20 min.
  • Sværhedsgrad 1

Energi pr. person

2300 kJ/ 550 kcal.

Kulhydrat 24 g, Protein 36 g, Fedt 30 g, heraf 6 g mættet fedt

Frugt og grønt ca. 175 g

Det skal du bruge

Kålssalat

  • 2 confiterede andelår fra dåse
  • ½ dåse bønner
  • 200 g snittet rødkål
  • ½ tsk. flagesalt
  • ½ tsk. sukker
  • 1 æble
  • 20 g valnødder
  • 50 g granatæblekerner
  • 40 g fetaost
  • 2 spsk. gomasauce
  • 1 lille bundt koriander (kan erstattes af persille)

Sådan gør du

Kålssalat

Tænd ovnen på 200 grader. Tag andelårene op af dåsen, og lune dem i lidt af fedtet i et ovnfast fad i ovnen. Imens tilberedes det øvrige.

Afdryp bønnerne, skyl dem og afdryp. Gem resten af bønnerne på køl til en anden dag, eller frys dem.

Kom kålen i en skål og drys med salt og sukker. Kram kålen med fingrene.

Skær æblet i kvarte, fjern kernehus og skær æblet i både. Vend æble og hakkede valnødder med kål, granatæblekerner, feta og bønner.

Servering

Anret kålsalaten på et fad og dryp lidt gomasauce over. Del andelårene i mindre stykker, kasser benene og fordel kødet over salaten. Top med koriander.

TIP: En rest salat smager også godt dagen efter. Er du ikke vild med gomasauce, så dryp en god olivenolie over salaten i stedet.