Kylling i ovnfad

Nem ret fra ovnen, som spises med ris eller brød.

Ingredienser

Til to personer

  • 2 porre
  • 200 g grønne bønner
  • 1 fed hvidløg
  • 3 kviste frisk timian
  • 2 dl bouillon
  • 2 dl piskefløde
  • 2 kyllingebryst stykker uden skind og ben
  • Lidt olivenolie
  • Flagesalt og peber

Tilbehør:

Kogte ris eller brød.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader.

Rens porrerne og skær dem  i ringe.

Nip bønnerne og skyl dem godt.

Bland porre med bønner og presset hvidløg og fordel grøntsagerne i et smurt, ovnfast fad. Top med lidt timian, bouillon og fløde og bland det hele godt.

Sæt fadet i ovnen og steg grøntsagerne i ca. 20 min.

Skær stykker af kyllingebrystet, så du har 4 stykker i alt. Fordel kyllingestykkerne på grøntsagerne. Dryp lidt olie over og krydr med flagesalt og peber og steg i yderligere ca. 15 min. til kylling og grøntsager er møre.

Servering

Retten serveres direkte fra oven med brød eller ris til.

Tjek flere opskrifter

Vi har masser af opskrifter, som er fulde af protein og som tager hensyn til, at du i perioder kan have svært ved at spise og synke.

Tjek alle opskrifter