Byd suppesæsonen velkommen med en vidunderlig velsmagende gulerodssuppe. Suppen smager af mild af karry, og de stegte æbler og urter er et dejligt drys. Har du energi til det, så tilbered en dobbelt portion suppe og frys halvdelen ned til en anden dag.
Ingredienser - 2 personer
Gulerodssuppe:
400 g gulerødder
1 løg
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk. stødt karry
4 dl grøntsagsbouillon
2 dl piskefløde
flagesalt og peber
Karrystegte æbler:
1 æble
1 spsk. olivenolie
½ tsk. stødt karry
1 spsk. salte peanuts
Tilbehør
1 bundt frisk koriander (kan erstattes af persille)
Evt. lidt brød
Sådan gør du:
- Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.
- Pil og hak løget.
- Varm olien i en gryde. Tilsæt karry og svits løg, presset hvidløg og gulerødder i ca. 3 min, mens du vender rundt i det, så det ikke brænder på.
- Hæld bouillon ved og lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 15 min., til gulerødderne er møre.
- Tag gryden af varmen. Hæld bouillonen fra og blend gulerødderne, mens du gradvist tilsætter bouillonen.
- Blend til du har en ensartet cremet suppe og sæt gryden tilbage på varmen.
- Tilsæt fløde og varm suppen op.
Smag til med flagesalt og peber.
Karrystegte æbler
Skær æblet i kvarte. Fjern kernehus og skær æblet i små tern. Varm olien i en gryde og rist æblerne i karry til de er møre. Vend med peanuts.
Servering
Anret suppen og server med karry stegte æbler, frisk koriander og eventuelt lidt brød.
TIP! Vil du gerne spare på kalorierne, så erstat piskefløde med sødmælk.
Tip!
Vil du gerne spare på kalorierne, så erstat piskefløde med sødmælk.