Vi fornyer den klassiske æbleflæsk på en nem måde, hvor æbler steges med svesker og rosmarin. Flæsket erstattes af serranoskinke – og en to tre så er der serveret.
Ingredienser
- 1 rødløg
- 4 store røde æbler
- 2 kviste frisk rosmarin
- 50 g svesker uden sten
- 10 g smør
- 2 spsk. æbleeddike
- 1 stor spsk. brun farin
- Flagesalt og peber
- 4 skiver serranoskinke
Tilbehør
4 skiver rugbrød
Energi pr. person:
1000 kJ/ 230 kcal.: Kulhydrat 40 g, Protein 7 g, Fedt 4 g, heraf 1,5 g mættet fedt
Sådan gør du
- Pil løget og skær i tynde skiver. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både.
- Hak rosmarin og skær svesker i mindre stykker.
- Smelt smørret på en pande og steg løg med æbler til de er let gyldne. Vend forsigtigt i det undervejs.
- Tilsæt eddike og lad den fordampe.
- Drys brun farin over og vend forsigtigt med svesker. Lad æblerne stege yderlige ca. 2 min. til de er møre, men stadig har lidt bid. Smag til med flagesalt og peber.
Servering
Anret de stegte æbler på rugbrød og top med serranoskinke.