Stegte æbler a la æbleflæsk

Den klassiske æbleflæsk bliver her moderniseret med serranoskinke

Vi fornyer den klassiske æbleflæsk på en nem måde, hvor æbler steges med svesker og rosmarin. Flæsket erstattes af serranoskinke – og en to tre så er der serveret.

Ingredienser

  • 1 rødløg
  • 4 store røde æbler
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 50 g svesker uden sten
  • 10 g smør
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 stor spsk. brun farin
  • Flagesalt og peber
  • 4 skiver serranoskinke

Tilbehør

4 skiver rugbrød

Energi pr. person:

1000 kJ/ 230 kcal.: Kulhydrat 40 g, Protein 7 g, Fedt 4 g, heraf 1,5 g mættet fedt

Sådan gør du

  • Pil løget og skær i tynde skiver. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både.
  • Hak rosmarin og skær svesker i mindre stykker.
  • Smelt smørret på en pande og steg løg med æbler til de er let gyldne. Vend forsigtigt i det undervejs.
  • Tilsæt eddike og lad den fordampe.
  • Drys brun farin over og vend forsigtigt med svesker. Lad æblerne stege yderlige ca. 2 min. til de er møre, men stadig har lidt bid. Smag til med flagesalt og peber.

Servering

Anret de stegte æbler på rugbrød og top med serranoskinke.

Tip

Prøv at ændre lidt på krydderierne og skift fx rosmarin ud med timian.

Find flere opskrifter