Det går pengene til

Med styrket forskning, direkte legatstøtte og familieweekender hjælper vi lungesyge børn

Børnelungefonden kæmper for, at lungesygdomme opdages i tide, og at der forskes i ny behandling. Derudover arbejder vi for at lungesyge børn og pårørende får støtte og hjælp, så ingen føler sig alene.

Styrket forskning

Hvert år uddeler Børnelungefonden penge til forskning. Her bliver der bl.a. forsket i, hvordan man kan forebygge astma hos børn. Der bliver også forsket i senfølger efter den kritiske lungesygdom chILD, som er en alvorlig, livstruende lungesygdom, hvor behandlingen er forbundet med mange bivirkninger. Og endeligt hvordan man kan optimere luftvejsstøtte til lungesyge spædbørn og bl.a. mindske risikoen for varige skader på lungerne.

Se tidligere støttede projekter. 

Familieweekender

Familier med lungesyge børn kan tilmelde sig Børnelungefondens familieweekender. Mange familier føler sig alene med lungesygdommen, samtidig med at sygdommen fylder alt i deres hverdag. Derfor er det så vigtigt for familierne at få et pusterum fra hverdagen og møde andre familier i samme situation og glemmer sygehus og lungetest for en tid. Derudover giver det stor værdi, at børnene kan spejle sig i andre lungesyge børn og se, at de ikke er alene med sygdommen.

Læs om familieweekender.

Legater til lungesyge børn

Som lungesyg har man begrænset luft til livet, hvilket gør, at lungesyge børn kan føle sig isoleret for sociale aktiviteter og kammerater, da det kan være svært at komme omkring. Børnelungefonden uddeler derfor en række personlige legater til køb af elcykler. Formålet er at give børn og unge med lungesygdom frihed til at komme ud blandt andre og deltage i aktiviteter på lige fod med jævnaldrende. Det er muligt at søge om legat til en elcykel til barnet/den unge eller en ladcykel, hvis der er tale om mindre børn, der ikke kan betjene en elcykel selv.

Man kan også søge Børnelungefonden om legat til musikundervisning på blæseinstrumenter. Studier har nemlig vist positive effekter ved aktivt engagement i musik gennem sang eller spil på instrument, hvor du bliver en del af et fællesskab sammen med andre børn. Ved at spille på blæseinstrumenter sætter du fokus på din vejrtrækning.

Du kan søge om legater her.

Hej fra Lakse

Når et barn er alvorlig lungesyg, tilbringer barnet og familien mange dage og nætter på hospitalet. Angsten for ikke at kunne få vejret er barnets og familiens evige frygt og store bekymring. Det tærer på både det fysiske og mentale overskud.

“Hej fra Lakse”  har til formål at sprede glæde på børneafdelingerne i henholdsvis Odense, Aarhus og København. Børn på de tre hospitaler har mulighed for at få en personlig videohilsen fra Lakserytteren. Formålet er at opmuntre børnene og deres familier, som bruger mange timer på hospitalet, med en særlig hilsen fra en kendt person, som de fleste børn i alderen 6-12 år ser op til.

Rasmus Kolbe, kendt som Lakserytteren, står bag initiativet sammen med Børnelungefonden, hvor han sidder i bestyrelsen.