Team Rynkeby støtter Børnelungefonden

Cykler for børn og unge med lungesygdomme

Via Team Rynkebys indsamlingsaktiviteter kan Børnelungefonden hjælpe endnu flere danske børn og unge med lungesygdomme.

Siden 2017 har Team Rynkeby indsamlet 46,6 mio. kr. til børn og unge med lungesygdomme. En stor del af denne støtte går direkte til at støtte forskning i børnelungesygdomme. Derudover går midlerne bl.a. også til at styrke det sociale liv blandt lungesyge børn og deres familier via netværk, familieweekender og praktisk hjælp i form af legater til elcykler og el-ladcykler.

Indsamlingsaktiviteter

Cykler til Paris

I juli cykler Team Rynkeby de ca. 1.200 km. til Paris og samler penge ind til kritisk syge børn.

Skoleløb

Hvert år løber mange tusinde børn Team Rynkeby Skoleløb og samler penge ind til Børnelungefonden.

Se film

Team Rynkeby og børnelungeforskning

Over 100.000 børn i Danmark har en lungesygdom, hvoraf ca. 1.000 børn lider af sjældne eller svære, kritiske lungesygdomme. Børnene kan hjælpes og behandles til en vis grad, men nogle dør hvert år af kritiske lungesygdomme. Siden 2017 har Team Rynkeby indsamlet 46,6 mio. kr. til børn og unge med lungesygdomme, hvor en stor del går til forskning.  Med disse midler kan Børnelungefonden styrke forskning i tidlig opsporing, diagnostik og god behandling. Læs om de støttede projekter.

Millioner til forskningsprojekter

I december 2023 uddelte Børnelungefonden mere end 5 mio. kr. til syv forskningsprojekter – midler som Team Rynkeby har været med til at indsamle.

“Med midlerne fra Team Rynkeby kan vi blive bedre til at opspore børnelungesygdomme, udvikle gode behandlingsmuligheder og blive bedre til at forudsige sygdomsforløbende.” Susanne Halken, Overlæge, bestyrelsesmedlem i Børnelungefonden og medlem af Børnelungefondens forskningsudvalg. 

Team Rynkeby Skoleløb

Skoleløbet afholdes én gang om året, hvor mange hundrede tusinde elever rundt om i Danmark løber og samlet penge ind til lungesyge børn.  Det er bidrag, som gør en kæmpe forskel for, at børn med alvorlige lungesygdomme kan få et bedre liv.

Vil du cykle med Team Rynkeby?

Bliv en del af holdet og vær med til at samle penge ind til lungesyge børn.

Bliv en del af holdet