Træningsøvelser

Her finder du træningsøvelser både for dig, der er nybegynder, øvet eller et sted midt i mellem.

Lungeforeningen har udviklet en række træningsvideoer til dig, som er nybegynder, øvet eller et sted midt i mellem.

Jonathan Emil Andreasen, fysioterapeut og projektleder i Lungeforeningen, instruerer og medvirker i de første videoer her på siden sammen med Jeannette Schiøtt Vennerberg, som lever med en lungesygdom.

Og Henrik Hansen, fysioterapeut, Cand.scient.san, PhD. instruerer videoerne længere nede på siden, hvor Niels K. Andersen og Frank Hansen, som begge lever med en lungesygdom, udfører alle øvelser i videoerne.

God fornøjelse!

Opvarmingsøvelser

Vidste du?

At nogle studier viser, at motion sammen med andre kan være en hjælp til at komme i gang. Videotræning kan også virke motiverende. I Lungeforeningen har vi træningsnetværk i hele landet, og vi har også online træning, hvor du træne sammen med andre over skærm.

Se træningshold

Denne træningsvideo viser et fuldt træningsprogram, hvor Jonathan Emil Andreasen, fysioterapeut og projektleder i Lungeforeningen, instruerer og udfører øvelserne. Længere nede på siden finder du flere øvelser både for enkelte dele af kroppen og hele kroppen.

Denne træningsvideo har fokus på øvelser for benene.

Denne træningsvideo har fokus på øvelser for arme.

Denne træningsvideo har fokus på øvelser for maven.

6 træningsøvelser med sværhedsgrad normal og lidt hårdt

Øvelserne du finder neden for er et forslag til, hvordan du kan træne. De er lavet i samarbejde med projektleder, post.doc, ph.d, fysioterapeut, Henrik Hansen og sygeplejerske Lisbeth Østergaard, Forskningsenheden for kroniske sygdomme og telemedicin – Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse v. Bispebjerg & Frederiksberg Hospitaler og med støtte fra TrygFonden.

Introduktion til træningsøvelser

Det er en god idé at have et stopur eller en telefon med ur med sekundviser, så du har styr på tiden. Du får mere ud af de 6 øvelser, hvis du supplerer med fx 1-10 kg vægt (vandflaske med vand/sand eller håndvægte) i hænderne.

Træningsprogrammet består af:

  • Et opvarmningsprogram på ca. 5 minutter
  • Seks træningsøvelser (træningsøvelserne findes i sværhedsgrad normal og lidt hårdt).

Træningsøveler: Sværhedsgrad normal

Træningsøvelser: Sværhedsgrad lidt hårdt