Ingredienser til rabarberkompot
- 200 g rabarberstilke uden blade
- 1 tsk. vaniljesukker
- 25g sukker
Portionen her er dobbelt, så du har til flere dage.
Ingredienser til morgengrød
- 100 g grovvalsede havregryn
- 3 dl minimælk (er du småt spisende, så brug sødmælk i stedet)
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 dl skyr naturel
- 10 g mandelsplitter
Sådan laver du rabarberkompot:
Skyl og skær rabarberne i små tern. Kom rabarber i en gryde med vand, vaniljesukker og sukker og lad dem simre ved svag varme i ca. 15 minutter til en kompot. Tag gryden af varmen og afkøl kompotten.
Sådan laver du morgengrød:
Kom havregryn i en beholder med låg. Tilsæt mælk og krydderier og rør sammen. Stil grynene tildækket på køl til næste morgen.
Servering
- Tag grøden ud af køleskabet. Rør med skyr og smag til.
- Rist mandelsplitter gyldne på en tør pande.
- Anret grøden i små skåle og top med rabarberkompot. Drys med ristede mandler.
Grøden rækker til 2 personer. Tilberedningstid ca. 20 min. plus hviletid
Næringsindhold pr. person:
1600 kJ / 390 kcal. Fedt 5 g, heraf mindre end 1 g mættet fedt, Kulhydrat 55 g, Protein 17 g

Vi har mange flere opskrifter, som er udviklet til dig med lungesygdom.
Opskrifter