Madbrød med gulerødder og kerner

Velsmagende madbrød med revne gulerødder

 Luftige madbrød som er sprængfyldt med fiber, da de er bagt på hvid hvede.

Ingredienser

Fordej

  • 2 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 spsk. flydende honning
  • 100 g groft ølandshvedemel

Madbrød

  • 1 portion fordej
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 tsk. groft salt
  • 200 g groft revne gulerødder
  • 100 g kerner, fx hørfrø, solsikkefrø og græskarkerner
  • 300 g HVID hvede fuldkornshvedemel
  • Lidt kerner til topping

Sådan gør du

Fordejen røres sammen aftenen før du vil bage, og når du laver selve dejen er tricket holde lidt igen med melet, så dejen ikke bliver tør og ælte dejen på en røremaskine i lang tid. Har du ikke en røremaskine, så brug en håndmixer med dejkroge og vær tålmodig.

Dag 1:

  • Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt honning og rør ølandshvedemel i.
  • Rør til fordejen er uden klumper.
  • Dæk skålen med husholdningsfilm og lad den stå på køkkenbordet til næsten dag.

 

Dag 2:

  • Rør fordej og yoghurt sammen i en stor skål. Tilsæt salt, revne gulerødder og kerner og ælt HVID hvede i dejen lidt ad gangen. Ælt dejen ca. 10 min. på en røremaskine. Lad den hæve tildækket et par timer et lunt sted.
  • Vend dejen ud i en form beklædt med bagepapir og glat den med fugtige hænder. Lad dejen hæve mens ovnen bliver varm. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Drys brødet med solsikkefrø, græskarkerner og hørfrø og bag det i ca. 45 min. til det er gyldent og gennembagt.

Servering

Afkøl brødet på en bagerist inden det skæres i skiver.

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.

Tip!

Har du ikke tid til at lave en fordel, så brug i stedet 25 g gær og rør alle ingredienserne sammen. Kig godt efter, når du køber hvid hvede, da det ikke kan erstattes af klassiske fuldkornsmel, som gør dejen lidt for tør.