Blid og cremet blomkålssuppe som er vidunderligt mættende, og er skøn aftensmad. Venter du gæster, så kan suppen serveres som forret.
Ingredienser
Til 2 personer
Blomkålssuppe
- 50 g hvide, tørrede bønner
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 lille blomkål, (ca. 300 g renset vægt)
- 1 spsk. olivenolie
- 6 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
- 3 kviste timian
- 1 dl sødmælk eller piskefløde
- flagesalt og peber
Ristede kikærter
- 1 dåse kogte kikærter, ca. 200 g
- 1 spsk. olivenolie
- Flagesalt
Tilbehør
- 1 bundt bredbladet persille
- Brød
- Lidt olivenolie
Sådan gør du
Blomkålssuppe
Dag 1:
- Kom bønnerne i en skål, og hæld koldt vand over.
- Lad dem stå i ca. 10 timer.
Dag 2:
- Kasser vandet, og kog bønnerne i frisk vand i ca. 30 min. Afdryp bønnerne.
- Pil og hak løget. Del blomkålen i buketter. Varm olien i en gryde, og svits løg sammen med presset hvidløg. Tilsæt blomkål og kogte hvide bønner og vend rundt.
- Tilsæt timian og hæld bouillon i gryden. Kog i ca. 10 minutter til blomkålen er godt mør.
- Tag timiankvistene op. Blend suppen, og spæd til med mælk eller fløde indtil suppen har en uimodståelig, cremet konsistens.
- Smag til med flagesalt og peber.
Ristede kikærter
- Skyl og afdryp kikærterne.
- Varm olien på en pande og rist kikærterne, til de er gyldne.
- Krydr med flagesalt, og tag kikærterne af panden.
Servering
Anret suppen i skåle, og top med ristede kikærter, et lille dryp olivenolie og bredbladet persille. Server med brød. Afkøl en smule, inden de brækkes fra hinanden.
Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.
Tip!
Lav eventuelt dobbelt portion af suppen og frys resten. Så har du nem og sund aftensmad en anden dag.
Læs flere opskrifter her