Fyldig frokostbowl

Mættende frokostsalat, som kan laves på rester fra køleskabet. Salaten er velsmagende, nem at lave, og fyldt med sunde fedtstoffer fra både avokado og røget makrel.

Mættende frokostsalat, som kan laves på rester fra køleskabet. Salaten er velsmagende, nem at lave, og fyldt med sunde fedtstoffer fra både avokado og røget makrel.

Ingredienser

Til 2 personer.

Frokostbowl

  • 300 g kogte kartofler (kan erstattes af kogt pasta)
  • 50 g babyspinat
  • 1 avokado
  • ½ agurk
  • 100 g røget makrelfilet (kan erstattes af varmrøget laks)
  • 25 g rugbrødschips

Dilddressing

  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 lille bundt dild
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber

Sådan gør du

Frokostbowl

  • Skær kartoflerne i skiver.
  • Skyl spinaten og slyng den tør.
  • Halvér avokadoen, fjern stenen og tag avokadoen ude af skallen med en spiseske, så den bevarer formen.
  • Skær agurk i små tern.

Dilddressing

  • Rør yoghurt med mayonnaise og hakket dild.
  • Smag til med flagesalt og peber.

Servering

Vend dilddressing med kartoflerne og anret i skåle med spinat, røget makrel og avokado. Servér med knuste rugbrødschips.

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.

Tip!

Har du ikke den store appetit, så spis dig mæt i røget makrel og avokado, der er fyldt med sunde og nærende fedtstoffer.