Denne salat er en nyfortolkning af medister med grønlangkål. Salaten er dejligt cremet og med lækkert fyld af både æble og valnødder.
Ingredienser
Til 6 personer
Lynsyltede rødløg
- 2 rødløg
- 1 dl vin- eller æbleeddike
- 1 dl sukker
- 1 laurbærblad
- 3 nelliker
Medister
- 1 medisterpølse, 400 g
- 1 spsk. olivenolie
Grønkålssalat
- 300 g finthakket grønkål
- ½ tsk. flagesalt
- ½ tsk. sukker
- 1 dl piskefløde (brug creme fraiche 9%, hvis du vil lave en fedtreduceret/mager udgave)
- 2 dl creme fraiche 18% (brug creme fraiche 9%, hvis du vil lave en fedtreduceret/mager udgave)
- 1 tsk. Dijonsennep
- Flagesalt og peber
- 2 æbler
- 30 g valnødder
Tilbehør
- 6 skiver fuldkornsrugbrød (tynde skiver til dig med lille appetit)
Sådan gør du
Lynsyltede rødløg
- Pil løgene, og skær dem i skiver.
- Læg løgene i en skål.
- Kom eddike og sukker i en gryde med laurbærblad og nellike og kog op.
- Tag gryden af varmen og hæld lagen over løgene.
- Lad løgene trække smag.
Medister
- Kom vand i en stor gryde og kog medisteren i ca. 10 min., hvorefter den afdryppes.
- Prik medisteren med en gaffel.
- Varm olien på en pande og steg medisteren i ca. 6 min. på hver side.
- Lad medisteren afkøle en smule, inden den skæres i mindre stykker.
Grønkålssalat
- Drys kålen med salt og sukker og kram den godt.
- Pisk fløden til skum og vend med creme fraiche og sennep.
- Smag til med flagesalt og peber.
- Skær æblerne i kvarte.
- Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde skiver.
- Hak nødderne groft.
Servering
Vend forsigtigt grønkål med flødecreme, æbler og nødder. Anret salaten på rugbrød med medister. Top med afdryppede syltede rødløg og krydr med flagesalt og peber.Servér på rugbrød med stegt medister og syltede rødløg.
Opskrifter, styling og foto: Lone Kjær
Tip!
Stryg evt. lidt citronsaft over æblerne inden de vendes i salaten, så de holder sig mere friske
Læs flere opskrifter her