Tagine som er inspireret af det marokkanske køkken. Den består primært af grøntsager, og selvom den kan lyde omfattende, så er den nem at lave, da den passer sig selv det meste af tiden.
Ingredienser
Til 4 personer
Vegetarisk tagine
- 400 g søde kartofler
- 1 rødløg
- 1 aubergine
- 1 rød peberfrugt
- 2 spsk. olivenolie
- Flagesalt og peber
- 2 fed hvidløg
- 1 kanelstang
- 3 kardemommefrø
- 5 dl færdig bouillon (enten tern eller pulver)
- 1 dåse kikærter
- 50 g tørrede abrikoser (kan erstattes af svesker)
- 75 g babyspinat
- Flagesalt og peber
Bulgursalat
- 3 dl bulgur (kan erstattes af couscous)
- 1-2 stk. avokado
- 1 lille bundt bredbladet persille
Sådan gør du
Vegetarisk tagine
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skræl de søde kartofler og skær dem i mundrette stykker.
- Pil løget og skær i både. Skær aubergine og peberfrugter i tern.
- Varm olien i en stor stegegryde og steg søde kartofler med rødløg et par minutter.
- Tilsæt presset hvidløg, aubergine, peberfrugt, kanel og kardemommefrø og steg et par minutter.
- Kom det i en tagine og hæld bouillon over.
- Vend forsigtigt rundt og læg låg på taginen.
- Sæt den i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min., til grøntsagerne er bløde / godt møre.
- Skyl kikærterne og dryp dem af. De sidste 15 min. steges abrikoserne og kikærterne med.
- Skyl spinaten og slyng den tør. Tag taginen ud af ovnen og vend forsigtig spinaten i, til den falder lidt sammen.
- Smag taginen til med flagesalt og peber.
Bulgursalat
- Kog bulgur som angivet på emballagen, og anret på et fad.
- Halvér avokado, fjern stenene og skær avokado i tern.
- Pres citronsaft over.
- Top bulgur med avokado og bredbladet persille.
- Krydr med flagesa
Servering
Servér taginen med bulgursalat.
Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.
Tip!
Har du ikke en tagine, kan retten sagtens tilberedes i en gryde. Savner du kød, så kan retten tilsættes 400 g kyllingefilet uden skind og ben skåret i tern. Stegetiden er den samme, ca. 30 min. Er du mere til lam, så kan du også bruge det. Tagine skal da være i ovnen i ca. 2 timer, for at lammekødet bliver godt mørt.
Læs flere opskrifter her