Knasende knækbrød

Hjemmebagte knækbrød der er sprøde, knasende, og med masser af kerner og fuldkorn.

Knækbrød som er sprøde, knasende, og med masser af kerner og fuldkorn. De er geniale som en lille sund snack mellem måltiderne, da de mætter godt.

Ingredienser

Ca. 20 stk. afhængig af størrelsen

  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 2 dl kerner og frø, fx solsikkefrø, græskarkerner, hørfrø og sesamfrø
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 ½ dl hvid fuldkornshvedemel
  • 1 dl hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • ¾ dl olivenolie
  • ¾ dl vand

Sådan gør du

  • Kom havregryn, kerner, frø og de to slags mel i en skål og rør sammen. Tilsæt olie og vand og ælt dejen sammen.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, ca. 2 mm tykkelse, så den passer i størrelsen til en bageplade.
  • Løft forsigtigt bagepapir og dej over på en bageplade, og træk forsigtigt det øverste stykke bagepapir af.
    Skær dejen ud, så du har ca. 20 stk.
  • Bag knækbrødene ved 180 grader varmluft i ca. 20 min. til de er sprøde og gyldne.

Servering

Afkøl en smule, inden de brækkes fra hinanden.

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.

Tip!

Opbevares knækbrød i en lufttæt beholder eller en kagedåse holder det sig i op til en uge.