Med et godt glas marinerede sild er det virkelig nemt at lave de her lækre karrysild, som ud over en dejlig dressing byder på æg, æbler og karse.
Ingredienser
Til 6 personer
Karrysild
2 æg
2 dl creme fraiche 18% (brug skyr 0,2 %, hvis du vil lave en fedtreduceret/mager udgave)
1 lille bundt dild
1 spsk. stødt karry
Flagesalt og peber
1 rødløg
1 æble
300 g marinerede sild
Tilbehør
6 skiver fuldkornsrugbrød (tynde skiver til dig med lille appetit)
1 bakke karse
Sådan gør du
- Kog æggene i ca. 10 min. Imens tilberedes karrycremen.
- Rør mayonnaise med creme fraiche, hakket dild og karry. Smag cremen til med flagesalt og peber.
- Pil løget og hak det fint.
- Skær æblet i kvarte. Fjern kernehus og skær æblet i små tern.
- Afkøl æggene og pil dem. Hak æggene.
- Skær sildefileterne i mundrette stykker.
- Vend forsigtigt karrycreme med løg, æble og sild.
Servering
Top rugbrødet med karrysild med æg og æble. Drys masser af karse over, og krydr med salt og peber.
Opskrifter, styling og foto: Lone Kjær
Tip!
Sildene holder sig fint i flere dage, hvis de opbevares i en beholder med låg.
Læs flere opskrifter her