Braiseret andelår

Braiseret andelår med æbler og søde kartofler

Sæsonens første simreret er møre andelår tilberedt med søde kartofler, æbler og krydderier. Det smager skønt, og er mættende vintermad. Samtidig er det nemt at lave, og en rest kan med fordel fryses og gemmes til en anden dag.

 

 

Ingredienser

Til 4 personer

  • Braiseret andelår
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 æbler
  • 600 g søde kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 optøede andelår (fås på frost i velassorterede supermarkeder)
  • 2 hele kanelstænger
  • 3 kviste timian
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl bouillon
  • Flagesalt og peber

Tilbehør

  • Groft brød, 400 g

Sådan gør du 

  • Pil og hak løget. Pil og pres hvidløgene.
  • Skær æblerne i kvarte.
  • Fjern kernehus, og skær æblerne i både.
  • Skræl de søde kartofler og skær dem i mundrette stykker.
  • Varm olien i en gryde, og brun andelårene 2 ad gangen på begge sider.
  • Tag dem op, og læg dem i et ovnfast fad.
  • Brun nu løg, hvidløg, æbler og søde kartofler et par minutter, og kom dernæst fyldet i fadet til andelårene sammen med kanelstænger og timian.
  • Hæld rødvin og bouillon ved, og stil fadet i ovnen ved 180 grader C (varmluft) i ca. 2 timer til andelårene er godt møre.
  • Smag til med flagesalt og peber.

 

Servering

Servér simreretten med groft brød.

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.

Tip!

Hvis du ikke er vild med søde kartofler, så brug gulerødder i stedet. Savner du grønt tilbehør, så køb en pose snittet, skyllet grønkål eller hvidkål og vend det med et par appelsiner. Det smager skønt til retten.

Læs flere opskrifter her