På en regnvejrsdag findes der næsten ikke noget bedre end en mættende, velsmagende suppe.
Ingredienser
Krydret gulerodssuppe
- 2 tsk. spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 2 tsk. stødt karry
- 1 spsk. olivenolie
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 1 spsk. friskrevet ingefær
- 700 g gulerødder
- 100 g røde splitlinser
- Ca. 1 liter hønse- eller grøntsags bouillon
- 1 dåse kokosmælk
- Flagesalt og peber
- 1 bundt koriander (kan erstattes af persille)
Stegte æbler
- 2 æbler
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. stødt karry
- Flagesalt og peber
- 4 spsk. creme fraiche 9%
- 1 baguette
Sådan gør du
Krydret gulerodssuppe
- Rist alle krydderierne på en tør pande, til de begynder at dufte. Pil og hak løg og hvidløg.
- Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.
- Skræl gulerødderne og skær i grove tern. Skyl linserne og afdryp.
- Varm olien i en gryde og steg løg med hvidløg, ingefær og gulerødder et kort øjeblik.
- Tilsæt krydderier og linser og vend godt rundt.
- Hæld bouillon i gryden og lad det hele simre under låg i ca. 20 minutter, til linserne er kogt ud, og gulerødderne er møre.
- Hæld væden fra suppen og blend, mens du gradvist spæder til med suppe / bouillon, indtil suppen har en dejlig cremet, tyk konsistens.
- Tilsæt kokosmælk efter smag, og kog suppen op. Smag til med flagesalt og peber.
Stegte æbler
- Skær æblerne i kvarte.
- Fjern kernehus og skær æblerne i både.
- Varm olien på en pande og brun karryen af.
- Rist æblerne et par minutter på panden, til de er gyldne.
Servering
Top suppen med karrystegte æbler, creme fraiche og frisk koriander og servér med baguette i skiver.
Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.
Tip!
Til dig der skal have lidt ekstra, kan suppen serveres med creme fraiche 38%. Lav eventuelt dobbelt portion af suppen og frys halvdelen, så har du nem aftensmad til en anden dag.
Læs flere opskrifter her