Der er forår og skøn familiemad på menuen, når vi forkæler ganen med en nem pastaret med kylling a la frikasse.
Ingredienser
Til 2 personer
Kylling
- 225 g kyllingebryststykker
- 1 tsk. sorte peberkorn
- 2 laurbærblade
- ½ liter vand
Grøntsager i sauce
- 12 grønne asparges
- 8 små nye gulerødder
- 100 g babyspinat
- 100 g friskbælgede ærter (kan erstattes af fine ærter fra frost)
- 2 ½ dl sødmælk (har du ikke den store appetit, så brug piskefløde i stedet)
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- flagesalt og peber
- 1 lille bundt dild eller kruspersille
Tilbehør
- 150 g fettuccine, fx fuldkorn
DU SKAL BRUGE:
Kylling
225 g kyllingebryststykker
1 tsk. sorte peberkorn
2 laurbærblade
½ liter vand
Grøntsager i sauce
12 grønne asparges
8 små nye gulerødder
100 g babyspinat
100 g friskbælgede ærter (kan erstattes af fine ærter fra frost)
2 ½ dl sødmælk (har du ikke den store appetit, så brug piskefløde i stedet)
2 pasteuriserede æggeblommer
flagesalt og peber
1 lille bundt dild eller kruspersille
Tilbehør
150 g fettuccine, fx fuldkorn
Sådan gør du
- Kom kyllingen i en gryde med peberkorn og laurbærblade, og hæld vand på. Læg låg på gryden og bring i kog. Kog kyllingen i ca. 15 min. Imens klargøres grøntsagerne.
- Knæk den nederste træede ende af aspargesene og skær dem i mindre stykker på skrå. Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem igennem på langs. Skyl og slyng spinaten tør. Bælg ærterne, hvis du bruger ærter i bælg.
- Tag kyllingekødet op og gem bouillonen. Findel kødet med to gafler.
- Damp asparges og gulerødder et par minutter. Dette gøres lettes og mest miljøvenligt i lidt af bouillonen fra kyllingen i en pande.
- Hæld mælken i en gryde og varm op til lige under kogepunktet.
Tilsæt æggeblommer, og rør mens saucen legeres. Dvs. den jævnes ved svag varme, men må ikke koge. Kom nu asparges, gulerødder, ærter og spinat i saucen sammen med kyllingen, og vend forsigtigt rundt til spinaten falder sammen. Smag til med flagesalt og peber. - Kog fettuccine som angivet på emballagen. Afdryp inden servering.
Servering
Top med dild ved servering.
Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær
Tip!
Hvis du gerne vil spare lidt på kalorierne, så kan du i stedet for æggeblommer jævne saucen med majsstivelse rørt ud i lidt mælk. Resten af bouillonen kan med fordel gemmes til en suppe, eller bruges til en sauce en anden dag.
Læs flere opskrifter her