Morgenmads-æg

Lækre morgenmads-æg på panden smækfyldt med protein

Start dagen med morgenmads-æg på panden. Opskriften er nem at gå til, og retten er lettere at lave end en klassisk omelet.

Ingredienser

Til 2 personer

Morgenmads-æg

  • 4 æg
  • 1 dl creme fraiche 9% (er du undervægtig, bør du i stedet bruge creme fraiche 38%, er du normalvægtig, så brug creme fraiche 18%)
  • 200 g frossen optøet helbladet spinat
  • ½ tsk. flagesalt og peber
  • ½ spsk. olivenolie
  • 30 g fetaost 40+ (kan undlades)

Tilbehør

  • 100 g varmrøget laks (kan erstattes af røget laks)
  • Lidt frisk basilikum
  • 2 skiver fuldkornsrugbrød

Sådan gør du

  • Kom æggene i en skål og pisk sammen med creme fraiche.
  • Vrid spinaten godt fri for overskydende vand og vend i æggemassen.
  • Krydr med flagesalt og peber.
  • Varm olien på en pande og hæld æggemassen herpå.
  • Drys smuldret fetaost over og lad æggemassen stege ved jævn varme under låg, indtil den har sat sig.

Servering

Top morgenmads-æg med findelt varmrøget laks og lidt frisk basilikum. Servér med rugbrød.

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.

Tip!

Har du en rest morgenmads-æg til overs, så gem den og spis til frokost i en sandwich eller på et stykke rugbrød.

Læs flere opskrifter her