Start dagen med morgenmads-æg på panden. Opskriften er nem at gå til, og retten er lettere at lave end en klassisk omelet.
Ingredienser
Til 2 personer
Morgenmads-æg
- 4 æg
- 1 dl creme fraiche 9% (er du undervægtig, bør du i stedet bruge creme fraiche 38%, er du normalvægtig, så brug creme fraiche 18%)
- 200 g frossen optøet helbladet spinat
- ½ tsk. flagesalt og peber
- ½ spsk. olivenolie
- 30 g fetaost 40+ (kan undlades)
Tilbehør
- 100 g varmrøget laks (kan erstattes af røget laks)
- Lidt frisk basilikum
- 2 skiver fuldkornsrugbrød
Sådan gør du
- Kom æggene i en skål og pisk sammen med creme fraiche.
- Vrid spinaten godt fri for overskydende vand og vend i æggemassen.
- Krydr med flagesalt og peber.
- Varm olien på en pande og hæld æggemassen herpå.
- Drys smuldret fetaost over og lad æggemassen stege ved jævn varme under låg, indtil den har sat sig.
Servering
Top morgenmads-æg med findelt varmrøget laks og lidt frisk basilikum. Servér med rugbrød.
Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.
Tip!
Har du en rest morgenmads-æg til overs, så gem den og spis til frokost i en sandwich eller på et stykke rugbrød.
Læs flere opskrifter her