Når du har en lungesygdom, bruger din krop endnu mere protein, end hvis du var rask. Her får du opskriften på proteinrige vafler.
De belgiske vafler tilberedes på en luftig gærdej med fuldkorn. Dejen er nem at røre sammen – især hvis du har en røremaskine. Alternativt kan du med lidt god vilje bruge en håndmixer med dejkroge. Vaflerne bliver ekstra lækre, når dejen vendes med lidt sukker lige vaflerne bages. Server vaflerne til advent i stedet for æbleskiver. Af opskriften bliver 12 vafler – nok til 6 personer.
Hvidt fuldkornshvedemel er fuldkornsmel, som er lys i farven og dejlig mild i smagen. Den er utrolig nem at bage med, for på magisk vis får du fuldkorn uden at dit bagværk bliver tungt og krævende at tykke. Selvom det umiddelbart ikke kan ses, så indeholder hvid fuldkornshvede alle kornets dele og er 100% fuldkorn.
Skyr er en god kilde til lidt ekstra protein og et sundt alternativ til en fed creme fraiche. Skyr har en dejlig cremet konsistens og til søde sager kan du smage den til med lidt vaniljesukker, flormelis eller som her med kirsebærsauce, for at få mere balance i smagen.
Tilberedningstid ca. 20 min. plus hæve- og bagetid.
Servering og energi
- 1800 kJ/ 420 kcal.
- Kulhydrat 60 g, Protein 14 g, Fedt 14 g, heraf 8 g mættet fedt
- Kostfibre 4 g
Ingredienser
Belgiske vafler
- 2 dl letmælk
- 25 g gær
- 1 stort æg
- 2 tsk. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 spsk. stødt kanel
- 150 g hvidt fuldkornshvedemel
- 175 g hvedemel
- ½. tsk flagesalt
- 75 g blødt smør
- 50 g perlesukker
- 10 g smør til stegning
Kirsebærskyr
- 3 dl skyr naturel 0,2%
- 100 g kirsebærsauce
Sådan gør du
Belgiske vafler
- Lun mælken og hæld den i en skål. Opløs gæren heri.
- Tilsæt ægget og rør dernæst sukker og krydderier i væsken.
- Ælt nu hvidt fuldkornshvedemel, hvedemel, salt og smør i dejen. Hold lidt af melet tilbage og ælt, til du har en dej som slipper skålen. Den må gerne være lidt fugtig og klistret.
Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. - Vend perlesukker løst i dejen og del den i 12 stykker. Brug eventuelt en grydeske og form skødesløst til små kugler.
- Vaflerne bliver bedst, hvis du ikke tilsætter mere mel, men lader dejen være fugtig.
- Lad dem hvile ca. 15 min.
- Varm dit vaffeljern op. Kom lidt smør på og bag vaflerne i 3-4 min. til de er brune og dufter dejligt. Afkøl vaflerne på en bagerist.
Kirsebærskyr
Rør skyr med kirsebærsauce.
Server vaflerne nybagte med kirsebærskyr.
TIP
Har du bagt flere vafler, end I kan spise, så frys dem. Efterfølgende kan du tø dem op og lune dem på brødriser.