Grøn quiche

Grøn quiche med bacon og estragon

Vi giver madtærten et comeback med masser af grøntsager, lidt bacon og frisk estragon. Tærten er nem at lave, da vi bruger færdigkøbt butterdej og smager mindst lige så godt kold som varm. 

Ingredienser

Quiche

  • 12 grønne asparges
  • 300 g ærter i bælg (kan erstattes af frosne optøede ærter)
  • 200 g skyllet babyspinat
  • 100 g bacon i tern
  • 3 kviste frisk estragon
  • 4 æg
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk grovkornet Dijon sennep
  • Flagesalt og peber
  • 1 rulle butterdej
  • 50 g emmentaler (kan erstattes af reven mozarella)

Tilbehør

  • Brød
  • snack grønt fx radiser, små tomater, gulerødder

Sådan gør du

  • Knæk den nederste træede ende af aspargesene.
  • Bælg ærterne. Steg bacon sprød på en tør pande.
  • Tilsæt asparges og vend forsigtigt rundt et minuts tid.
  • Tilsæt spinat og lad den falde lige netop sammen.
  • Skyl og hak estragon og drys over.
  • Bland æg med fløde, sennep, flagesalt og peber.
  • Tænd ovnen ved 175 grader varmluft.
  • Rul butterdejen hen over en smurt tærteform.
  • Træk forsigtigt papiret af og tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten.
  • Prik dejen med en gaffel og læg et stykke bagepapir i bunden af tærten. Bag bunden i ca. 10 min.
  • Fjern bagepapir og fordel nu fyld og æggemassen over bunden og vend forsigtig rundt.
  • Tilsæt ærter og top med groft reven emmentaler.
  • Bag tærten færdig i ovnen i ca. 20 min. til den er flot gylden

Servering

Serveres med brød og en håndfuld snackgrønt.

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.

Tip!

Tilføj evt. reven mozzarella på toppen for ekstra kalorier

Læs flere opskrifter her