Lad gerne børn og andre barnlige sjæle være med til både at udstikke og dekorere de fine kagefigurer efter fri fantasi
Ingredienser
Ca. 25 stk.
Kagedej
- 100 g smør
- 250 g mørk sirup
- 125 g brun farin
- 1 ½ tsk. potaske
- 1 tsk. vand
- 400 g hvedemel
- ½ tsk. stødt nellike
- ½ tsk. stødt kanel
Glasur
- 250 g flormelis
- ½ æggehvide
- 1 tsk. glukose
Sådan gør du
Kagedej
- Kom smør, sirup og brun farin i en gryde og varm op til kogepunktet. Udrør potaske i vand. Tag gryden af varmen og tilsæt potaske.
- Bland hvedemel med krydderier og rør i dejen til den er blank. Del dejen i 2 og pak i husholdningsfilm. Læg dejen på køl en times tid.
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Rul dejen ud til 5 mm tykkelse. Udstik forskellige figurer og fordel dem på to til tre bageplader med bagepapir.
- Bag kagerne i ca. 6-8 min. Afkøl figurerne på en bagerist.
Glasur
- Rør ingredienserne sammen til en glasur. Er den for tung tilsættes lidt mere æggehvide.
- Kom glasuren i en sprøjtepose og dekorer kagerne.
Servering
Serveres på et pænt fad evt. med saftevand
Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.
Tip!
Hvis du ikke skal spise kagerne lige med det sammen, så opbevar dem i en kagedåse med tætsluttende låg og vent med dekorerer dem til de skal serveres. Så undgår du at de bliver bløde. Du kan sagtens tilberede dejen i forvejen, men tag den ud af køleskabet i god tid, så den bliver arbejdsklar og nem at arbejde med
Læs flere opskrifter her