Med et par æg, lidt frisk spinat og havregryn er det virkelig nemt at lave vafler til morgenmad.
Ingredienser
Til 2 personer
Spinatvafler
- 75 g babyspinat
- 2 æg
- 40 g havregryn
- ½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- 1 dl mælk
- 2 tsk. olivenolie til stegning
Topping
- 1 avokado
- Saft af ½ citron
- Flagesalt og peber
- 50 g spæde salat
- 100 g hytteost 5+
Sådan gør du
- Spinatvafler
Skyl spinaten, og damp i det vand, som hænger ved. - Vrid spinaten fri for vand og hak den. Blend havregryn til mel, og kom i en skål.
- Tilsæt bagepulver og salt og rør æggene i sammen med spinat og mælk.
- Rør dejen sammen, og lad den hvile i ca. 15 min. evt. mens dit vaffeljern bliver varmt.
- Opvarm dit vaffeljern. Pensl med lidt olivenolie, og hæld halvdelen af dejen på jernet.
- Luk og bag vaflerne til de er gyldne. Gentag med resten af dejen.
Topping
- Halvér avokadoen, fjern stenen og skær avokadoen i tern.
- Pres citronsaft over og krydr med flagesalt og peber.
- Skyl salaten og slyng den tør.
Servering
Top vaflerne med spæd salat, avokado og hytteost. Krydr med flagesalt og peber
Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.
Tip!
Serveres de nybagte spinatvafler med moden avokado, salat og hytteost, får du sunde fedtstoffer, masser af protein og en god start på dagen.
Læs flere opskrifter her