En hjemmelavet hummus af velsmagende, kogte kikærter. Er genial som en sund snack.
Ingredienser
Til 2 personer
Hummus
- 100 g tørrede kikærter (alternativt 1 dåse kogte kikærter)
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 1 spsk. tahin (sesampasta)
- 1 lille bundt koriander – gem lidt til pynt
- Revet skal og saft af 1 ubehandlet citron
- 1 dl kogevand
- 1 dl olivenolie
- ½ tsk. flagesalt
- Peber
Snackgrønt
- 4 skole agurker
- 1 bundt grønne asparges (kan erstattes af for eksempel peberfrugt og bladselleri)
- 1 bundt radiser med top
Tilbehør
- Evt. ristet rugbrød
Sådan gør du
Hummus
Dag 1: Kom kikærterne i en skål med koldt vand, og lad dem stå tildækket til næste dag.
Dag 2: Skyl kikærterne godt, og kom dem i en gryde med friskt vand. Kog i ca. 45 min.
Afdryp kikærterne og gem 1 dl af kogevandet. Kom kikærter, presset hvidløg, spidskommen, tahin, koriander (gem lidt til pynt), revet skal og saft af citron i en blender. Spæd til med kogevandet og dernæst olivenolie. Blend indtil hummussen har en blød, lind konsistens. Smag til med flagesalt og peber.
Snackgrønt
Skær agurkerne igennem i lange strimler. Knæk den nederste træede ende af aspargesene og damp i 2 min. Afdryp. Skur radiserne, og bevar toppen på.
Servering
Anret hummussen på en lille tallerken, og dryp lidt olivenolie over. Server med snackgrønt.
Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.
Tip!
Bruger du tørrede kikærter, så husk, at de skal i blødsættes dagen før. Skal det være endnu nemmere, så brug kogte kikærter fra dåse i stedet
Læs flere opskrifter her