Hummus med snackgrønt

Hjemmelavet hummus med snackgrønt

En hjemmelavet hummus af velsmagende, kogte kikærter. Er genial som en sund snack 

 

 

Ingredienser

Til 2 personer

Hummus

  • 100 g tørrede kikærter (alternativt 1 dåse kogte kikærter)
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. tahin (sesampasta)
  • 1 lille bundt koriander – gem lidt til pynt
  • Revet skal og saft af 1 ubehandlet citron
  • 1 dl kogevand
  • 1 dl olivenolie
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber

Snackgrønt

  • 4 skole agurker
  • 1 bundt grønne asparges (kan erstattes af for eksempel peberfrugt og bladselleri)
  • 1 bundt radiser med top

Tilbehør

  • Evt. ristet rugbrød

Sådan gør du

Hummus

Dag 1: Kom kikærterne i en skål med koldt vand, og lad dem stå tildækket til næste dag.

Dag 2: Skyl kikærterne godt, og kom dem i en gryde med friskt vand. Kog i ca. 45 min.

Afdryp kikærterne og gem 1 dl af kogevandet. Kom kikærter, presset hvidløg, spidskommen, tahin, koriander (gem lidt til pynt), revet skal og saft af citron i en blender. Spæd til med kogevandet og dernæst olivenolie. Blend indtil hummussen har en blød, lind konsistens. Smag til med flagesalt og peber.

Snackgrønt

Skær agurkerne igennem i lange strimler. Knæk den nederste træede ende af aspargesene og damp i 2 min. Afdryp. Skur radiserne, og bevar toppen på.

Servering

Anret hummussen på en lille tallerken, og dryp lidt olivenolie over. Server med snackgrønt.

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.

Tip!

Bruger du tørrede kikærter, så husk, at de skal i blødsættes dagen før. Skal det være endnu nemmere, så brug kogte kikærter fra dåse i stedet

Læs flere opskrifter her