Risotto med rødder

Risotto er nemt at tilberede og en dejlig uhøjtidelig hverdagsret.

I denne risotto koger vi rodfrugter til en pure, som vendes i den færdige risotto. Det er en god måde at få flere grøntsager på og bidrager til smagen. Brug de rodfrugter, du har i grøntsagsskuffen. Eller køb en pose fra frost, hvis det skal være nemt.

De knoldede rødder er ikke kun velsmagende og billige, de er også sunde, fordi de har et højt indhold af både vitaminer, mineraler og antioxidanter. Rodfrugter indeholder også masser af kostfibre, som er godt for fordøjelsen. Samtidig har de generelt et lavt kalorieindhold, men et højt kulhydratindhold – alt sammen noget, som er med til at stabilisere blodsukkeret.

Ingredienser

Til 2 personer – tilberedningstid ca. 40 min.

Risotto

  • 300 g rodfrugter, fx gulerødder, knoldselleri, jordskokker
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 10 g smør
  • 3 kviste frisk timian
  • 2 dl risottoris
  • 1 dl hvidvin (kan undlades og i stedet tilsættes bouillon)
  • 6 dl bouillon
  • 25 g reven parmesanost

Topping

  • Parmesanost
  • 1 håndfuld rucola

 

Sådan gør du

  • Skræl rodfrugterne og skær dem i små tern. Jo mindre tern, des kortere tilberedningstid.
  • Kom dem i en lille gryde med vand så det dækker og kog dem møre i ca. 10 min. Hæld vandet fra rodfrugterne og blend dem til en pure.
  • Pil og hak løget. Pres hvidløget.
  • Smelt smørret i en gryde og rist løg og hvidløg med timian.
  • Skyl risene. Kom dem i gryden og vend rundt. Hæld hvidvin på og lad det fordampe. Spæd nu til med varm bouillon og lad risene simre i bouillonen i ca. 20 min. til de er møre.
  • Tilsæt rodfrugtpure og smag til med flagesalt og peber.

Servering

Anret risotto i skåle og top med rucola og parmesanost.

Opskrift, styling og foto, Lone Kjær.

TIP

Er du ikke vild med rucola, så top i stedet med frisk basilikum eller persille.

Få flere opskrifter her