Kartoffel-jordskokkesuppe

Supper er nemmere at spise, hvis du er i en periode, hvor du hoster meget.

Med få ingredienser og en god bouillon kan du hurtigt tilberede den cremede suppe, som er dejlig mættende.

Ingredienser

Til 4 personer

Kartoffel-jordskokkesuppe

  • 500 g jordskokker (kan erstattes af frosne jordskokker)
  • 200 g kartofler
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 1 liter grøntsags bouillon
  • en kvist persille
  • 2 laurbærblade
  • 1 dåse hvide bønner, ca. 240 g kogte drænet bønner
  • 1 dl piskefløde
  • Flagesalt og peber

Topping

  • 1 bundt purløg
  • Lidt rodfrugtchips
  • Brød

Sådan gør du

  • Skur jordskokkerne godt.
  • Skræl kartoflerne.
  • Skær jordskokker og kartofler i små tern.
  • Pil og hak løget.
  • Pres hvidløget.
  • Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg et øjeblik.
  • Tilsæt jordskokker og kartofler og vend rundt.
  • Hæld bouillon på grøntsagerne.
  • Tilsæt persille og laurbærblade.
  • Lad grøntsagerne simre under låg i ca. 20 min. til de er møre.
  • Skyl bønnerne og afdryp.
  • Fjern persille og laurbærblade og kom halvdelen af bønnerne i suppen.
  • Kog op og si bouillonen fra –gem den.
  • Blend grøntsagerne og spæd gradvist til med bouillonen, indtil du har den ønskede konsistens.
  • Tilsæt fløde og varm op.

Servering

Smag suppen til med flagesalt og peber og fordel i skåle. Top med purløg og rodfrugtchips og server med brød.

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.

Tip!

Jordskokker er bøvlede at skrælle, så vi skurer dem i stedet. Har du en rest tilovers, så frys den, så har du nem aftensmad en anden dag.