Med få ingredienser og en god bouillon kan du hurtigt tilberede den cremede suppe, som er dejlig mættende.
Ingredienser
Til 4 personer
Kartoffel-jordskokkesuppe
- 500 g jordskokker (kan erstattes af frosne jordskokker)
- 200 g kartofler
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1-2 spsk. olivenolie
- 1 liter grøntsags bouillon
- en kvist persille
- 2 laurbærblade
- 1 dåse hvide bønner, ca. 240 g kogte drænet bønner
- 1 dl piskefløde
- Flagesalt og peber
Topping
- 1 bundt purløg
- Lidt rodfrugtchips
- Brød
Sådan gør du
- Skur jordskokkerne godt.
- Skræl kartoflerne.
- Skær jordskokker og kartofler i små tern.
- Pil og hak løget.
- Pres hvidløget.
- Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg et øjeblik.
- Tilsæt jordskokker og kartofler og vend rundt.
- Hæld bouillon på grøntsagerne.
- Tilsæt persille og laurbærblade.
- Lad grøntsagerne simre under låg i ca. 20 min. til de er møre.
- Skyl bønnerne og afdryp.
- Fjern persille og laurbærblade og kom halvdelen af bønnerne i suppen.
- Kog op og si bouillonen fra –gem den.
- Blend grøntsagerne og spæd gradvist til med bouillonen, indtil du har den ønskede konsistens.
- Tilsæt fløde og varm op.
Servering
Smag suppen til med flagesalt og peber og fordel i skåle. Top med purløg og rodfrugtchips og server med brød.
Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.
![](https://lunge.dk/wp-content/uploads/2024/05/jordskokkesuppe_2-aspect-ratio-1600-817.jpg)
Tip!
Jordskokker er bøvlede at skrælle, så vi skurer dem i stedet. Har du en rest tilovers, så frys den, så har du nem aftensmad en anden dag.