Sundt slik til dig og din gane. Der bliver ca. 24 små kugler af opskriften, og opbevares de på køl, holder de sig fint i op til en uge.
Ingredienser
Ca. 24 stk.
- 50 g mørk chokolade
- 150 g bløde dadler uden sten
- 75 g havregryn
- 1 spsk. kakaopulver
- Revet skal af 1 ubehandlet appelsin
- ½ dl appelsinsaft
- En knivspids salt
- 2 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt nellike
- Kokosmel, havregryn, guld og bronzestøv til pynt
Sådan gør du
- Smelt chokoladen i en skål over vandbad.
- Hak dadlerne, og kom dem i en blender eller foodprocessor sammen med havregryn, kakaopulver, appelsinskal, appelsinsaft, salt og krydderier.
- Kør, og tilsæt den smeltede chokolade.
- Kør til massen er sammenhængende.
- Tril massen til 24 små kugler.
- Tril dem i kokosmel og guld- eller bronzestøv.
Servering
Lad nogle af kuglerne være uden pynt. Opbevares på køl.
Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.
Tip!
Har du ikke den store appetit, men en sød tand, så kan dadelkuglerne dekoreres med smeltet mørk chokolade inden de trilles i kokosmel eller guldstøv.
Læs flere opskrifter her