Der er intet så lækkert, som at nyde maden udendørs. En picnic bowl med karsecreme gør det ekstra hyggeligt
Ingredienser
Til 4 personer
Karsecreme
- 1 dl creme fraiche
- 2 spsk. mayonniase
- 1 bakke karse
- Flagesalt og peber
Picnic bowl
- 2 oksebøffer (kan erstattes af en rest kogt kylling eller andre rester kød)
- Flagesalt og peber
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- 1 hjertesalat
- 12 grønne asparges
- 1 bundt radiser
- 1 agurk
- 200 g ærter i bælg (kan erstattes af frosne optøede ærter)
- 300 g nye kogte kartofler (kan erstattes af en rest kogt pasta)
Sådan gør du
Picnic bowl
- Krydr kødet med flagesalt og peber. Varm olien på en pande og steg kødet i 2-3 min. på hver side – hvis du ønsker kødet gennemstegt steges det lidt længere tid.
- Tag kødet af varmen og lad det afkøle, mens det øvrige tilberedes.
- Skyl salaten og slyng den tør.
- Del salaten i mindre blade.
- Knæk den nederste træede ende af aspargesene.
- Damp asparges i 1-2 min. og afdryp.
- Skyl radiserne og skær i mindre stykker.
- Skær agurken i tern. Bælg ærterne og skær kartofler i skiver.
Karsecreme
Rør creme fraiche med mayonnaise og karse og smag til med flagesalt og peber.
Servering
Fordel salat, asparges, radiser, agurk, ærter, kartofler og kød skåret i skiver lagvis i glas med karsecreme.
Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.
Tip!
Salaten kan med fordel tilberedes i god tid. Opbevar eventuelt dressingen i en beholder for sig.
Læs flere opskrifter her