Tomatsalat med perlespelt, æg og tun

Lækker salat serveret med groft brød.

Tomatsalaten er rig på proteiner. Hvis du har en lungesygdom som fx KOL, har din krop et behov for ekstra meget protein. Din krop bruger protein til at opbygge din muskelmasse med, og det har du brug for, så du har energi og kræfter til hverdagen.

Din krop har behov for, hvad der svarer til 1,5 g protein pr. kilo kropsvægt. Det betyder, at du hver dag skal spise 1,5 gram protein for hvert kilo, som du vejer

Ingredienser

Opskrift til to personer:

100 g perlespelt (kog eventuelt flere end du skal bruge, og frys dem til en anden dag)
1 bakke sprød salat, fx Nordic Crisp
400 g solmodne små tomater
1 lille rødløg
2 æg
1 dåse tun
2 spsk. oliven
1 potte frisk basilikum
Balsamico eddike
Olivenolie
1 tsk. tørret oregano
Flagesalt og peber

Sådan gør du:

Skyl perlespelt og kog som angivet på emballagen. Afdryp speltkernerne.
Skyl salaten og slyng den tør.
Halver tomaterne.
Pil og hak løget fint.
Kog æggene i ca. 10 min. og pil dem.
Afdryp tunen.

Vend perlebyg med salat, tomater, løg, oliven og basilikums blade. Smag salaten til med lidt eddike, olivenolie, oregano, flagesalt og peber.

Servering
Anret salaten i tallerkener og top med halverede æg og tun. Server med groft brød.